latinica  ћирилица
05/06/2023 |  11:42 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

"Игре без граница" окупиле 420 бањалучких малишана (ВИДЕО)

Фондација Српска кућа у сарадњи са Центром за предшколско васпитање и образовање организовали су манифестацију "Игра без граница", за 420 малишана из 17 предшколских установа у Бањалуци.
Игре без граница - Фото: РТРС
Игре без границаФото: РТРС

Манифестација која се сваке године организује поводом Међународног дана породице имала је за циљ да скрене пажњу на значај породице и њено очување.

Ни киша није спријечили најмлађе да "одмјере" снаге у спортским играма.

На свој начин - кроз изгру и весеље дјеца су указала на важност породице и заједништва.

Храброст и знање показало је 420 малишана у такмичарском програму.

У изазовним и тешким временима, дјеци је најважније пружити дјетињство испуњено игром у којој се развијају праве вриједности али и оно најважније здрав начин живота.

- Овдје сам да дам свој допринос, да се ова дјеца осјећају сигурно. М смои велика породица и велика кућа у којој требамо да се дружимо - каже Душко Мазалица, глумац Дјечијег позоришта Републике Српске.

Овакве манифестације имају за циљ промоцију пронаталитетне политике, што је управо и идеја Фондације Српска кућа.

Родитељима и дјеци жељели су да пошаљу поруку да "Игра без граница" треба да постане традиција цијелог друштва.

- Све са циљем да вршимо промоцију пронаталитетне политике, једног здравог друштва, здравих вишечланих породица којих је на сву срећу све више - истакла је Јелена Трнинић Милићевић, оснивач Фондације Српска кућа.

Петар Јокановић, директор ЈУ Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука истакао је како је на "Играма без граница" учествовало преко 400 малишана из најближих оближњих вртића.

Он је изразио наду да ће та манифестација дати значајан допринос породици као најважнијој ћелији друштва.

Зато, сви ми имамо задатак - да дјецу научимо правим вриједностима, да без обзира на обавезе и посао којим се бавили, породица увијек буде на првом мјесту.

Јер, стуб друштва, је само срећна и здрава породица.