latinica  ћирилица
05/06/2023 |  11:46 | Аутор: Агенције

Вучић: У сриједу много важних вијести за грађане Србије (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће у среду за грађане Србије бити много важних политичких и економских вијести због којих ће бити веома задовољни и позвао Србију да се уједини, а онима које је позивао на разговоре поручио да чека да се одазову.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

- Прошло је 10 дана од када сам позвао оне који протестују на улицама и који су износили одређене захтјеве да дођу да разговарамо. Нису се јавили, нису заинтереовани да разговарамо - рекао је Вучић у видео снимку који је објављен на инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је додао да му је жао због тога и да мисли да је то велика грешка, као и да се у демократским друштвима ствари рјешавају разговором.

- Не рјешавају се ствари тако што ћете мене, Ану, Синишу, било кога, свакога дана називати ненормалним, лудацима, убицама, криминалцима. При свему томе, знајући колико обмањујете јавност. Ствари се рјешавају разговорима и компромисима. Пошто ми имамо сво вријеме овога свијета да чекамо на те разговоре, наставићемо то да чинимо, јер су разговори најважнији. Компромис је увијек добра ријеч - истакао је Вучић.

Он је изразио уверење и да ће се неко охрабрити да почне да разговара.

- Са друге стране, ми немамо времена да губимо када је у питању наша Србија и зато ћемо у нареним данима изаћи са новим плановима и програмима, великим идејама и изванредним вијестима за наше грађане, у сриједу ћемо све објелоданити и на томе вриједно радимо као тим - рекао је Вучић.

Он је додао да ће људи бити веома задовљни и позвао све да раде још снажније.

- Ја позивам све друге да радимо, да радимо, да радимо, као никада до сада, још снажније, јер ћемо имати тешко вријеме око Косова и Метохије и око многих геополитичких питања. Позивам Србију да се уједини, и у сриједу прије доласка индијске предсједнице, или по њеном доласку, грађани Србије имаће много важних вијести, како политичких, тако економских и свих других - рекао је Вучић.

Он је поруку грађанима послао са терасе зграде Предсједништва, а са њим су били и премијерка Ана Брнабић и министар финансија Синиша Мали.