latinica  ћирилица
05/06/2023 |  12:00 ⇒ 12:15 | Аутор: РТРС

Виши асистент Правног факултета удаљен са радног мјеста

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, донио је 5. јуна 2023. године рјешење о удаљењу са радног мјеста вишег асистента Правног факултета Његослава Јовића, а против којег ће бити проведен дисциплински поступак због основа сумње на тежу повреду радне обавезе и дисциплине и поступак пред Етичким комитетом.
Правни факултет у Бањалуци (фото: unibl.org) -
Правни факултет у Бањалуци (фото: unibl.org)

У приједлогу декана Правног факултета Жељка Мирјанића за удаљење радника са радног мјеста вишег асистента, наводи се да сви докази указују на непрофесионално и морално неприхватљиво понашање радника, а чиме је нанесена озбиљна штета Универзитета у Бањалуци.

Такође, декан Правног факултета је доставио и Иницијативу за покретање дисциплинског поступка због основане сумње на тежу повреду радне обавезе и дисциплине као и захтјев Етичком комитету за утврђивање повреде Кодекса етике Универзитета у Бањалуци.

Универзитет у Бањалуци још једном најоштрије осуђује сваки облик неакадемског и непрофесионалног понашања свих запослених, те позива све оне који имају сазнања о било каквом облику недоличног понашања да исти пријаве руководству Универзитета и његових чланица.

- Наглашавамо и то да ће Универзитет у сваком тренутку преузети све потребне мјере и радње у циљу заштите интегритета Универзитета, као и свих студената и запослених - истиче се у саопштењу.