latinica  ћирилица
05/06/2023 |  12:36 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Чувена руска пјевачица Пелагеја наступила на Тргу Републике у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

На Тргу Републике у Београду синоћ је одржан концерт чувене руске вокалне умјетнице Пелагеје. Био је то њен први солистички концерт у српској престоници, а Београђани су уживали у јединственом музичком догађају. Наша срца шаљу подршку српском народу, поручила је умјетница уочи концерта.
Чувена руска вокална умјетница Пелагеја (Фото: Спутњик / Лола Ђорђевић -
Чувена руска вокална умјетница Пелагеја (Фото: Спутњик / Лола Ђорђевић

Пелагеја је стекла широку популарност и симпатије публике не само у Русији, него и широм свијета захваљујући прије свега свом препознатљивом гласу и аутентичном стилу извођења руске народне музике, којима додатну димензију дају занимљиви аранжмани с елементима етно-рока.

- Наша срца шаљу подршку српском народу - поручила је она пред концерт.

Умјетница истиче да је љубав према домовини за њу веома важна у стваралачком процесу, али је патриотизам, каже, тешко изразити ријечима.

- А када нема ријечи, ту су пјесма и музика. То су наши коријени који никада не могу да застаре, јер су то наша срца, то је наша душа. Сва питања у вези са свим оним што се догађа у свијету наилазе на одговоре када се човјек окрене својој историји, својим коријенима, све постаје много разумљивије, чак и без ријечи - каже Пелагеја.

Концерту велике умјетнице у српској престоници присуствовале су бројне личности из културног и јавног живота, међу њима и руски амбасадори у Србији и Црној Гори.