latinica  ћирилица
05/06/2023 |  12:42 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Вулић: Препознатљива добра визија развоја Српске

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оцијенила је да су добру визију развоја Републике Српске препознали и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган и мађарски премијер Виктор Орбан који су исказали уважавање ставова Српске.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Колико моћни људи попут Орбана и Ердогана уважавају ставове и визије Српске, најбоља је потврда да Република Српска има добру визију на путу развоја - рекла је Вулићева Срни.

Вулићева је рекла да су предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић све ове године свој политички рад заснивали на промоцији богатства и природних ресурса Републике Српске.

- Стога и не чуди подршка, разумијевање и заинтересованост великих земаља за потенцијал и развој мале, али моћне Републике Српске -  закључила је Вулићева.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су у Анкари у суботу, 3. јуна, церемонији инаугурације предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, којој су присуствовали бројни лидери из свијета.

Додик и Цвијановићева састали су се том приликом и са Орбаном.