latinica  ћирилица
05/06/2023 |  13:21 ⇒ 13:30 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Исправна званична политика Српске

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ оцијенила је да су састанци и сусрети предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са лидерима великих и значајних држава доказ исправности званичне политике Републике Српске коју њих двоје представљају и воде.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: СРНА
Сњежана Новаковић БурсаћФото: СРНА

- Иако оспоравана, омаловажавана и дискредитована од политичког Сарајева и домаће опозиционе сцене, политика коју карактеришу отворени и јасни ставови о неопходности поштовања међународног права, демократских принципа и домаћег законодавства довела је до разумијевања код сличних политика и политичара - рекла је Новаковић Бурсаћ Срни поводом присуствовања Додика и Цвијановићеве у Анкари инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Она је нагласила да је у актуелним питањима у којима се ломе устаљени обрасци понашања униполарног свијета веома важно бити препознат као саговорник са карактером и самопоштовањем, који зна шта хоће и не плаше се то рећи.

- То вас доводи у позицију прихватања од лидера који ће несумњиво бити значајне фигуре и у годинама које слиједе у којима ће се морати учврстити позиција Републике Српске и њена самосталност у оквиру БиХ - рекла је она.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су у Анкари у суботу, 3. јуна, церемонији инаугурације предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, међу бројним свјетским лидерима.

Додик и Цвијановићева су се том приликом састали и са мађарским премијером Виктором Орбаном, а претходно је крајем маја Додик боравио у вишедневној посјети Русији током које се састао са руским предсједником Владимиром Путином.