latinica  ћирилица
05/06/2023 |  13:47 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Каран: Ентитети носиоци надлежности, оправдана сједница влада Српске и ФБиХ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран тврди да је неопходна оперативна сарадња ресорних министарстава Српске и Федерације БиХ с циљем побољшања укупне безбједносне ситуације.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

- Дневним редом заједничке сједнице влада Републике Српске и ФБиХ није предвиђена посебна тачка из надлежности министарства унутрашњих послова. Наставићемо да реализујемо све до сада потписане меморандуме о заједничкој сарадњи два МУП-а, у оперативном дјеловању и активностима да помажемо једни другима у свим ситуацијама када је то потребно - рекао је Срни Каран, говорећи о заједничкој сједници двије Владе.

Он је подсјетио да су ентитети носиоци основних надлежности у комплексној и федерално уређеној БиХ, те да је с тим у вези то један од оправданих разлога за одржавање сједнице.

- Криминалитет нема границе, а криминалци често прелазе међуентитетску линију. Сједница ће бити прилика да појачамо управо тај оперативни дио јер сматрам да је потпуно у интересу рјешавања криминалитета и у Републици Српској и Федерацији - закључио је Каран.

Заједничка сједница Владе Републике Српске и ФБиХ заказана је за четвртак, 8. јун.