latinica  ћирилица
05/06/2023 |  14:00 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Осморо ухапшених на граничним прелазима

Припадници Јединице граничне полиције Градишка данас су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали А.Х. /35/, јер је провјерама утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора.
Гранична полиција - хапшење - Фото: СРНА
Гранична полиција - хапшењеФото: СРНА

Лице је контролисано на уласку у БиХ на међународном граничном прелазу Градишка и предато је службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције Брод ухапсили су Т.В, држављанина БиХ и Хрватске, приликом уласка у БиХ на прелазу Брод, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Орашју због тешке крађе, те је предат судској полицији у Посавском кантону.

На аеродрому Сарајево јуче је на лету из Истанбула ухапшен држављанин Турске Т.К, након што је граничним провјерама утврђено да је Интерпол Берн за њим расписао потјерницу због дроге, те је предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције Зворник јуче су ухапсили држављанина БиХ Х.Х, јер је установљено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора.

Он је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Каракај и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

Припадници Јединице граничне полиције Каменско су у суботу, 3. јуна, приликом уласка у БиХ на прелазу Каменско ухаспили лице Г.П. јер је утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику због кривичног дјела пустошење шума, те је предат службеницима Окружног центра судске полиције Требиње, наведено је у саопштењу.

У суботу, 3. јуна, припадници ове јединице су на лету из Франкфурта ухапсили су држављанина БиХ Ј.С, за којим је Полицијска станица Теслић расписала потјерницу због угрожавања безбједности, те је предат службеницима Полицијске станице Теслић.

Истог дана на аеродрому Сарајево на лету из Истанбула ухапшен је држављанина Турске М.К. којег потражује Општински суд у Бихаћу због лаке повреде, те је предат судској полицији у Кантону Сарајево.

На овом граничном прелазу на уласку БиХ у четвртак, 1. јуна, ухапшена је држављанка БиХ С.В. за којом је Полицијска управа Источно Сарајево расписала потјерницу због крађе, те је предата службеницима Полицијске управе Источно Сарајево.