latinica  ћирилица
06/06/2023 |  07:34 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

Стевандић: Република Српска је уз Србе са КиМ (ВИДЕО)

Република Српска је увијек била уз Косово, имамо осјећај припадности са тим народом, а њима је сада најтеже, рекао је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић за наш Јутарњи програм.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Српска је увијек уз Косово. Видимо да је Србима на КиМ сада најтеже. Са друге стране су тешки геополитички услови у којима се Србија нашла, али по први пут у претходних десет година, се за нешто окривљује и Приштина. Нико не треба да мисли да то што Народна скупштина Српске изгласа и упити даље, да то неће бити кап која ће прелити часу разумијевања у Европској унији - додао је Стевандић.

Додаје, су сви представници клубова гласали за Резолуцији о заштити Срба на КиМ.

- Како ће Србија штитити свој народ, не треба ми да предлажемо. Ми смо ту да будемо уз њих и да покажемо да нисмо ни без душе, ни без гласа - истиче Стевандић.

Подсјећамо, Народна скупштина Републике Српске разматраће данас Приједлог резолуције о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије, у којој се поздравља право Србије да брани опстанак српског народа на Косову и Метохији уколико се косовски Албанци и њихове власти одлуче за употребу насиља.