latinica  ћирилица
06/06/2023 |  09:37 ⇒ 09:44 | Аутор: Агенције

Малдини одлази из Милана

Власник фудбалског клуба Милан Гери Кардинале уручио је отказ досадашњем спортском директору клуба Паолу Малдинију, преносе италијански медији.
Паолон Малдини (Фото: EPA-EFE/PAOLO MAGNI) -
Паолон Малдини (Фото: EPA-EFE/PAOLO MAGNI)

Клуб још није званично објавио одлуку, а Скај Италија наводи да је отказ, осим Малдинија, добио и један од директора Фредерик Масара.

Италијански медији подсјећају да је Кардинале допутовао у Милано како би испратио крај сезоне, али се на јучерашњем састанку посвађао са Малдинијем, који је тражио већу аутономију и новац за појачања у љетњем прелазном року. Малдини је позвао власнике Милана да уложе новца како би клуб био конкурентнији у Серији А и европским такмичењима. Власник италијанског клуба је америчка компанија Ред Бирд.

Међутим, америчка компанија планира да смањи трошкове и има другачију визију развоја италијанског тима због чега је дошло до свађе између Малдинија и Кардиналеа.

Италијански медији истичу да су фудбалери Милана шокирани одлуком власника клуба. Револт на друштвеним мрежама су исказали Рафаел Леао, Сандро Тонали и Тео Ернандез, који сматрају да је Малдини дио историје Милана и једна од највећих легенди "росонера".

Милан је ове сезоне стигао до полуфинала Лиге шампиона гдје је елиминисан од градског ривала Интера, а Серију А је завршио на четвртом мјесту.

Малдини (54) је играчку каријеру провео у Милану, а за овај клуб је одиграо 902 меча и постигао 33 гола. Он је у новембру прошле године именован за спортског директора клуба, а прије тога је био технички директор.