latinica  ћирилица
06/06/2023 |  12:41 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Приједор: Помоћ домаћинству Зорић којем је од струјног удара угинило седам крава (ФОТО/ВИДЕО)

На газдинству породице Зорић из Расаваца код Приједора, од струјног удара страдало је седам музних грла, од осам колико су укупно имали. Зорићи живе од продаје млијека, и угрожена им је егзистенција. Како би превазишли тешку ситуацију у којој су се нашли, потребна им је помоћ добрих људи.
Јавор обишао домаћинство Зорић у којем је од струјног удара угинило седам крава (Фото: facebook.com/slobodanjavor) - Фото: РТРС
Јавор обишао домаћинство Зорић у којем је од струјног удара угинило седам крава (Фото: facebook.com/slobodanjavor)Фото: РТРС

Струјни удар испразнио је шталу на имању Зорића. Домаћин Илија каже да су краве страдале када су пиле воду из појилица, која је највјероватније била под електричним напоном.

Породица Зорић је остала без готово икаквих примања, јер су се бавили продајом млијека. Додатни проблем је то што је у штали остало четворо телади којима је млијеко такође неопходно.

- Сад је највећи проблем млијеко, ради телића малих, купићемо замјеницу. Некако ћемо се снаћи - каже Зорић.

 Oхрабрује чињеница да се јављају многи људи вољни да помогну. Од добрих људи Зорићи су већ добили једну јуницу, а помоћ је најавио и градоначелник Приједора, Слободан Јавор.

- Ми ћемо као град, као Градска управа да обезбиједимо одређена средства која ћемо већ током седмице да уплатимо на рачун господина Зорића. Наравно стојимо ту са нашим сарадницима из одјељења, за даље консултације и савјете - истакао је Јавор.

Помоћ су најавили и из Удружења пољопривредних произвођача-мљекара Републике Српске.

- Породица Зорић је, морам нагласити, такође наш члан, а упутили смо апел нашим члановима, као и некад раније кад смо излазили у сусрет, да у оквиру својих могућности, колико год може да се помогне - додао је Милорад Зорић предсједник Удружења пољопривредних произвођача-мљекара Републике Српске.

Новчана средства можете уплатити на његов лични рачун бр: 5550488155933430 (сврха уплате - помоћ Рајку Зорићу).