latinica  ћирилица
06/06/2023 |  14:25 ⇒ 14:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Александар Катаи најконстантнији играч Црвене звезде у овој сезони

Фудбалер Црвене звезде Александар Катаи провео је ове сезоне на терену 3.502 минута и био је најконстантнији играч "црвено-бијелих", саопштио је данас београдски клуб.
Александар Катаи (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Александар Катаи (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Катаи је ове сезоне са Црвеном звездом одбранио "дуплу круну". Он је постигао 19 голова у свим такмичењима.

- Звездин 'Магико' је у такмичарској сезони 2022/23. провео на терену 3.502 минута. То се може превести у цифру 50 утакмица, колико је популарни чарнобњак у копачкама одиграо, што га чини најредовнијим играчем Црвене звезде. Уз то Катаи је постигао 19 голова и забиљежио 12 асистенција, што имплицира да се може похвалити 'дабл-дабл' учинком - наводи се у саопштењу Црвене звезде.

Катаи је у Суперлиги од 37 дуела пропустио само два, а на терену је провео 2.467 минута.

- Катаи је у просјеку погађао мрежу ривала на сваком другом сусрету. Повремено је улазио са клупе као 'ас из рукава' и доносио превагу на терену. Одиграо је свих шест мечева у групној фази Лиги Европе, а постигао је по гол Ференцварошу и Трабзону. Одиграо је тачно 400 минута. Са друге стране у квалификацијама за Лигу шампиона одиграо је четири утакмице. Цијели меч је одиграо против Макабија у реваншу на Маракани, док је нешто прије краја утакмице напуштао терен на преостале три утакмице. Катаи је ту прикупио 277 минута активне игре - додаје се у саопштењу београдског клуба.

Црвена звезда је одбранила и Куп Србије, пошто је у финалу побиједила Чукарички 2:1. Катаи је одиграо свих пет мечева за "црвено-беле" у најмасовнијем клупском такмичењу у Србији.

- Надомак Катаија по броју наступа су били капитен Милан Борјан и штопер Страхиња Ераковић са по 47 одиграних мечева, а занимљива чињеница јесте да су и више минута провели на терену у односу на Катаија. Такође, завидним бројем утакмица се могу похвалити Александар Драговић (44 наступа), Гелор Канга (43 наступа), Осман Букари (42 наступа), Мирко Иванић (41 наступ)... - закључује се у саопштењу Црвене звезде.