latinica  ћирилица
06/06/2023 |  15:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Тужилаштво тражи доживотну казну затвора за Горана Џонића

У Вишем суду у Нишу данас је тужилаштво предложило суду да се Горан Џонић осуди на доживотну казну затвора за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца – Горана (57), Гордане (56) и њихове кћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године.
Горан Џонић (Фото: Танјуг/Димитрије Николић) -
Горан Џонић (Фото: Танјуг/Димитрије Николић)

Током излагања завршних ријечи, поступајући тужилац је суду предложио да Џонића осуди на доживотну казну затвора, наводећи да је доказима утврђено да је убиства починио на начин који је описан у оптужници, пренијела је Танјугу пуномоћница оштећених Тамара Антић.

Антић се сложила са тужилаштвом, јер сматра да је неспорно утврђено да је оптужени извршио оно што му се ставља на терет, на начин и у време како је описано у оптужници.

- Тражили смо да суд цијени безобзирно понашање оптуженог током поступка као и безобзирност приликом извршења кривичног дјела, а придружили смо се приједлогу тужилаштва да је једино адекватно да буде изречена максимална казна односно казна доживотногх затвора - рекла је пуномоћница оштећених.

Зоран Витковић, пуномоћник породице Ђокић, рекао да му је жао што је укинута смртна казна. Са друге стране Џонићев адвокат Биљана Пешић је тражила укидање притвора и ослобађајућу казну за свог брањеника, тврдећи да нема довољно доказа за осуђујућу пресуду.

- Он је поново негирао извршење кривичног дјела тврдећи да није крив за оно што му се ставља на терет - рекла је Пешић.

Након излагања завршних ријечи тужилаштва и одбране, суд ће заказати изрицање првостепене пресуде. Џонићу за кривично дјело тешко убиство пријети казна доживотног затвора.

- Ми очекујемо да ће у овом постпку бити изречена максимална казна запријећена за ово кривично дјело - рекла је на претходном суђењу пуномоћник оштећених Тамара Антић.

Џонић од почетка суђења негира кривицу. Он је, поред тешког убиства, оптужен и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Милошевић, Александра и Костадина, другог Џонићевог сина Милана, али су они пуштени из притвора и нису се нашли на оптужници.