latinica  ћирилица
06/06/2023 |  17:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Гвардиола: Чека нас тешко финале

Менаџер фудбалера Манчестер Ситија Пеп Гвардиола рекао је на конференцији за медије пред пут у Истанбул да његове изабранике очекује тешко финале Лиге шампиона против Интера, као и да гријеше сви који потцјењују клуб из Милана.
Пеп Гвардиола (Фото. EPA-EFE/ADAM VAUGHAN) -
Пеп Гвардиола (Фото. EPA-EFE/ADAM VAUGHAN)

- Очекује нас врхунски тим, биће то финале пуно потешкоћа. Веома сам захвалан за оно што су играчи урадили до сад, али свако финале је потпуно другачија утакмица. Мораћемо да схватимо коју и какву утакмицу играмо. Није лако савладати Интеров одбрамбени систем. Мораћемо да имамо одличан темпо, али и да будемо стрпљиви, јер што више времена пролази, то ће се повећавати тензија - почео је излагање Шпанац.

Гвардиола је похвалио тим који са клупе предводи Симоне Инзаги.

- Гријеше сви они који потцјењују Интер јер су они тим који је навикао да контролише утакмице у Италији, а ми ћемо такође морати да се бранимо веома добро. Оптимиста сам, али сам истовремено свјестан потешкоћа које нас очекују и квалитета наших противника. Добро се бране, одлични су у транзицијама и контранападима - додао је Гвардиола.

Менаџер "грађана" се упркос свему нада позитивном резултату у суботу и освајању "трипле круне", послије славља у Премијер лиги и ФА Купу.

- Ово је посљедњи меч у сезони и морамо да га одиграмо најбоље што можемо, да побиједимо - закључио је Гвардиола и додао да је дефанзивац Кајл Вокер због повреде леђа неизвијестан за суботњу утакмицу.

Финале Лиге шампиона игра се на стадиону Ататурк у Истанбулу са почетком у 21 час, а главни судија меча биће Пољак Симон Марчињак.

Манчестер Сити ће у другом финалу послије пораза од Челсија 2021. године покушати да освоји историјску, прву титулу првака Европе, док Интер жели четврти трофеј, а први од 2010.