latinica  ћирилица
06/06/2023 |  19:16 | Аутор: Агенције

Лајчак: Срби да учествују на новим изборима на сјеверу КиМ

Срби са сјевера Косова и Метохије треба да учествују на новим изборима, поручио је данас специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак након састанка са представницима Српске листе.
Лајчак на КиМ (фото: twitter.com/MiroslavLajcak) -
Лајчак на КиМ (фото: twitter.com/MiroslavLajcak)

Лајчак је након заједничког састанка са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром и представницима Срба на Косову и Метохији навео да се ниједно политичко рјешење за деескалацију тензија на сјеверу Покрајине не може постићи без становништва којег се то тиче.

- Са представницима Српске листе и цивилног друштва истакли смо потребу да Срби са Косова и Метохије учествују на новим изборима - написао је Лајчак на Твитеру.

Српска листа је саопштила да је разговарано о новонасталој кризи на сјеверу Косова и Метохије и да су предсједник Горан Ракић и потпредсједници Драгиша Миловић и Игор Симић поновили легитимне захтјеве српског народа који данима мирно протестује на сјеверу.

Лајчак и Ескобар раније данас разговарали су са предсједницом самопроглашеног Косова Вјосом Османи, као и са опозиционим странкама Албанаца.