latinica  ћирилица
07/06/2023 |  06:56 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Посланици НСРС настављају расправу о измјенама Закона о средњем образовању

Трећа редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас расправом о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, по хитном поступку.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Сједница ће бити настављена у 10.00 уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.

На усвојеном дневном реду треће редовне сједнице налази се 18 тачака. Са дневног реда повучен је Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2022. годину, на њихов захтјев.

Посланици ће, између осталог, разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске, као и Нацрт закона о очувању културног и историјског насљеђа Светог манастира Хиландар – приједлог предсједника Републике Милорада Додика.

Народна скупштина јуче је размотрила Приједлог Резолуције о заштити Срба на Косову и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије – приједлог предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима.