latinica  ћирилица
07/06/2023 |  10:12 ⇒ 13:20 | Аутор: sputniknews.com

Захарова: Кијев уцјењује Запад, а без његове подршке украјински режим нестаје у секунди

Актуелна власт у Кијеву прибјегава уцјенама свјетске заједнице јер режим не може да опстане ни стоти дио секунде без подршке Запада, њега хране колосалним НАТО инфузијама, изјавила је портпаролка иностраних послова Русије Марија Захарова у интервјуу Спутњику.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Без материјалне и финансијске помоћи, без наоружања, без политичке подршке кијевски режим не може да опстане ни стоти дио секунде. То је онај свјетски пацијент који без великог броја специјализоване технике, опреме и особља не може самостално да чује, види или дише, а још мање да се креће и тако даље. Сигурно то знају у људи у Банковој улици (улица у Кијеву у којој се налази канцеларија предсједника Украјине) - навела је она.

Захарова је истакла да је то разлог што Кијев одавно користи методе уцјене свјетске заједнице и говори о томе да у случају да помоћ, испоруке или колосалне инфузије престану на секунду, онда ће режим нестати у једној секунди.

- Једино што их храни и даје им снагу су те колосалне НАТО инфузије, у правом смислу те ријечи, без тога би доживјели крај - додала је она.

Раније је предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио да ће западне земље издати Украјину ако јој на самиту Алијансе 11-12. јула у Виљнусу не дају безбједносне гаранције.