latinica  ћирилица
07/06/2023 |  10:17 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Лице лишено слободе због крађе возила

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента 06. јуна 2023. године лишили су слободе лице иницијала Д.М. са подручја града Источно Сарајево, због основа сумње да је извршило кривично дјело крађа, саопштено је из Полицијске управе Добој.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента 06. јуна 2023. године извршили су контролу путничког аутомобила марке Форд којим је управљало лице иницијала Д.М. са подручја града Источно Сарајево.

Извршеним алкотестирањем наведеног лица утврђено је присуство алкохола у организму од 3,13 г/кг, након чега је исто лишено слободе због почињеног прекршаја, наводи се у саопштењу.

Поступајући по депеши Полицијске станице Источно Сарајево утврђено је да је наведено лице управљало возилом које је отуђено у току ноћи 05/06. јуни 2023. године, на подручју града Источно Сарајево.

Након што су престали разлози за задржавање лица по прекршају, исто је лишено слободе у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске због основа сумње да је ивршило кривично дјело крађа.

Наведено лице ће бити предато на даље поступање полицијским службеницима Полицијске станице Источно Сарајево, наводи се у саопштењу.