latinica  ћирилица
07/06/2023 |  12:19 | Аутор: РТРС

У Братунцу 9. и 10. јуна Међународни сајам "Дани малине 2023"

У Братунцу ће 9. јуна бити отворен дводневни 5. Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма под називом "Дани малине 2023".
Братунац - припреме за сајам "Дани малине 2023" - Фото: РТРС
Братунац - припреме за сајам "Дани малине 2023"Фото: РТРС

Током церемоније отварања у Спортској дворани у Братунцу, посјетиоцима ће се обратити министар трговине и туризма у Влади Српске Денис Шулић, представници Министарства пољопривреде, као и други бројни гости и званице.

Сајам ове године биљежи рекордан број излагача, а посјетиоцима је приређена је богата гастро понуда уз дегустацију јела и пића из Средњег Подриња и Бирча, вриједне робне награде као и други садржаји који су дефинисани програмом.

За пољопривредне произвоађаче као и за оне који желе да се баве сеоским туризмом, организоване су стручне радионице и панел предавања на којима ће говорити професори Александар Лепосавић и Слободан Миленковић.

Поред изложбеног дијела Сајма посјетиоци и гости ове манифестације имаће прилику да присуствују и два гастро такмичења и то - избор најбољег колач од малине, као и такмичење у спремању котлића које ће се одржати на Рајској плажи. Такође, биће приређена изложба ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа из Братунца, као и маскенбал у коме ће учествоватни малишани дјечијег вртића ''Радост'' у Братунцу.

За суботу је планирана и кинолошка смотра ''Изложба паса свих раса - 2023'' на платоу СШЦ-а, затим избор најљепшег балкона и дворишта.

За Братунчане и све госте овог града предстоји изузетно богат и садржајан викенд, а организатори гарантују добру организацију коју неће покварити ни евентуално лоши временски услови.