latinica  ћирилица
07/06/2023 |  12:47 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Нинковић најавио кривичну пријаву против Станивуковића (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић најавио је подношење кривичне пријаве против градоначелника Драшка Станивуковића због злоупотребе службеног положаја, као и захтјев инспекцији за надзор над исплатом плата запослених у Кабинету градоначелника.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

- Савјетници градоначелника у просјеку примају по 3.100 КМ, градски менаџер 3.200 КМ, "овлаштени" потписници имају од 2.950 до 3.100 КМ, секретарица градоначелника 2.350 КМ, фотограф 1.700 КМ и људи из протокола 1.500 КМ. На мјесечном нивоу ови људи коштају око 50.000 КМ грађане Бањалуке. Када се додају порези и доприноси, кориштење службених возила и трошкови мобилних телефона, то је на годишњем нивоу више од милион КМ - рекао је Нинковић.

Нагласио је да градоначелник већ шест мјесеци није испоштовао закључак Скупштине града да се линерано исплати повећање плата од 150 КМ свим радницима Градске управе, за шта је новац већ обезбијеђен.

Нинковић је навео да има информације да доста радника трпи мобинг, пребацују их из једног у друго одјељење јер се замјере Кабинету градоначелника, односно, како каже, не извршавају противзаконите радње које се од њих траже.