latinica  ћирилица
07/06/2023 |  13:34 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Пет синдиката тражи састанак о реализацији споразума о повећању плата

Представници пет синдиката радника запослених у јавном сектору Републике Српске задражили су од Владе Српске да организује састанак на највишем нивоу ради проналаска рјешења за реализацију споразума о повећању плата запосленим у овој области.
Представници пет синдиката - Фото: РТРС
Представници пет синдикатаФото: РТРС

Синдикат управе, Струковни синдикат доктора медицине, Струковни синдикат медицинских сестара и техничара, Самостални синдикат радника у здравству и социјалној заштити и Синдикат радника унутрашњих послова затражили су да састанак буде одржан до краја овог мјесеца, инсистирајући на присуству предсједника Републике Српске Милорад Додик и ресорних министара.

Предсједник Синдиката управе Божо Марић рекао је да је прије годину дана, уз присуство Додика, закључен споразум о начину на који ће за 55.000 радника бити повећане зараде које се финансирају из републичког буџета или јавних средстава, те да је договорено да се топли оброк и регрес издвоје из основне плате.

Предсједница Синдиката радника унутрашњих послова Аница Јондић рекла је да постоје довољно снажни правни механизми како да се дође до реализације споразума о повећању плата.