latinica  ћирилица
07/06/2023 |  17:08 ⇒ 17:13 | Аутор: СРНА

Енес Карић директор Дирекције за координацију полицијских тијела

Савјет министара именовао је Енеса Карића за директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, након што је са те функције разријешио Мирсада Вилића због стицања услова за пензију.
Сарајево - сједница Савјета министара - Фото: СРНА
Сарајево - сједница Савјета министараФото: СРНА

Рјешење о именовању ступа на снагу даном доношења, а примјењиваће се дан након објављивања у Службеном гласнику БиХ.

На позицију замјеника директора Граничне полиције БиХ именован је Енсад Корман, а са те дужности разријешен је Фахрудин Халач, саопштено је из Савјета министара.

За директора Института за стандардизацију БиХ именовам је Александар Тодоровић, а са те дужности разријешен је Александар Цинцар због истека мандата.

Сва тројица новоименованих били су најбоље рангирани кандидати.

С обзиром на то да су у току конкурсне процедуре, Савјет министара именовао је Милицу Ристовић Крстић за вршиоца дужности директора Института за метрологију БиХ и Наташу Грубишу за вршиоца дужности директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ.

Оне ће наставити рад у континуитету до завршетка конкурсне процедуре, а најдуже у периоду од три мјесеца.

За вршиоца дужности замјеника директора Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ именован је Петар Биличар, почевши од 2. јуна до завршетка конкурсне процедуре, а најдуже на мандатни период од три мјесеца.

Савјет министара донио је данас и Одлуку о одобравању пројекта набавке објекта за трајни смјештај Агенције за истраге и заштиту у Бањалуци, у укупној вриједности 5,8 милиона КМ.

Овај пројекат биће уврштен у Програм вишегодишњих капиталних улагања за период 2023.-2024. године, који се финансира из буџета институција БиХ, с тим да ће у овој години бити обезбијеђено 3.480.000 КМ, док ће преосталих 2.320.000 КМ бити планирано у наредној, саопштено је из Савјета министара.