latinica  ћирилица
07/06/2023 |  18:48 ⇒ 18:52 | Аутор: СРНА

Заплијењени кокаин вриједан око 20 милиона евра

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против лица чији су иницијали С.И. због сумње да је 10. априла у београдском насељу Рипањ на свиреп начин убио дјевојчицу, а потом покушао да ликвидира и три члана њене породице.
Хрватска полиција - Фото: РТРС
Хрватска полицијаФото: РТРС

Из полиције су истакли да је велики допринос овој акцији дао полицијски пас. О свему је обавијештено Државно тужилаштво.

- Пљенидбе које су Царина и полиција посљедња три до четири мјесеца провеле су импресивне, неке спадају у десетак највећих у Хрватској. Штп се тиче масе, ово је највећа пљенидба кокаина у историји полиције и Царине - рекао је начелник Полицијске националне канцеларије за сузбијање корупције и организовано криминалитета Марио Ковач.

Пошиљке су стизале из различитих земаља, највише из Јужне Америке - Колумбије и Боливије, а дрога је пронађена у пет различитих контејнера и ријеч је о мјесечним пљенидбама, дакле, није пронађена у једном дану и у једном прегледу, преносе хрватски медији.

Кокаин најчешће долази из Латинске Америке, а земље произвођачи су Колумбија, Боливија и Перу. Не зна се тачно из које од ових земаља је дрога дошла, а полиција није хтјела открити ни како су је кријумчари сакрили.

Хрватски медији су објавили да се кокаин високе чистоће налазио у контејнерима који су пронађени на терминалу луке Ријека, одакле је требало да буду превезени као контејнерски терет камионима до својих дестинација, највјероватније на подручје западне Европе.