latinica  ћирилица
07/06/2023 |  20:18 ⇒ 20:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабићева: Моја оставка је на столу; Трудила сам се да обављам посао на најбољи начин (ВИДЕО)

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас у обраћању грађанима, у присуству предсједника Србије Александра Вучића, да се трудила да свој посао обавља на најбољи начин и да је поносна на оно што је урађено.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

- Не мислим да је све било савршено, али смо дали све од себе и борили се и мислим да имамо резултате са којима свако од нас, али и свако појединачно свако од наших грађана, ако је искрен и објективан, ипак, може да се поноси - нагласила је Брнабићева.

Истакла је да су резултати јасни и да Србија никада није тако напредовала.

Брнабићева је напоменула да је то њен трећи мандат у влади и да је напорно радила и давала себе у том послу.

Рећи ћу да је један од мојих највећих легата електронска управа - рекла је Брнабићева и додала да је једино Вучић веровао у дигитализацију у време када је Србија ушла у то.

- Трагедија и монструозни злочини који су се догодили 3. и 4. маја шокирали су нас, дубоко нас људски погодили и помјерили и заиста дубоко промијенили и мислим да ова земља, ни свако од нас појединачно, након тих трагедија, никада више неће бити исти као прије тог 3. маја - рекла је она и још једном изразила најдубље саучешће.

Истакла је да је Влада Србије са предсједником Србије радила заједно и да су усвојили мјере како би дјеца била безбједнија и да бисмо имали безбједније друштво.

Истакла је да је "њена оставка на столу".

- Увијек сам спремна да поднесем оставку, али када се друштво налази у кризи једини је начин разговор, а они не желе разговор. Спремна сам и рачунајте да моју оставклу имате је на столу, сматрам да су излаз из кризе парламентарни избори до краја године, остављам председнику Републике Србије да донесе одлуку - навела је Брнабићева.