latinica  ћирилица
08/06/2023 |  07:17 ⇒ 08:22 | Аутор: РТС

Јокић: Концентрација и комуникација кључни, историја није битна већ резултат (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су екипу Мајами хита 109:94 у трећем мечу финала НБА лиге, па сада у серији воде са 2:1.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT)

Никола Јокић је након једне од најбољих партија ове сезоне изјавио да је ипак тимска комуникација била пресудна.

- Били смо фокусиранији, на крају смо имали неких мањих неспоразума, али генерално комуникација у игри нам је била на високом нивоу и зато мислим да смо побиједили - рекао је српски кошаркаш.

Јокић је постао први кошаркаш у историји који је у великом финалу остварио трипл-дабл од најмање 30 поена, 20 скокова и 10 асистенција (32 поена, 21 скок и 10 асистенција).

Јокић је новинарима И-Ес-Пи-Ен-а рекао да му ово достигнуће не значи много.

- Да будем искрен и не толико, али драго ми је што смо побиједили, на крају се само то гледа. Они су нас добили у нашој Арени и нисмо желели да одемо на 1:2. Још прије него што је почела ова финална серија рекао сам да је потребно да Денвер нагетси савладају Мајами, а не Никола Јокић и Џамал Мари противничке кошаркаше на другој страни - рекао је Јокић.

Јокић је посебно похвалио новајлију у екипи Кристијана Брауна.

- Рекао сам му да је он добио ову утакмицу, својом енергијом и фокусом. Чак и ако погријеши, погријешио је због своје агресивности, па не можете да будете љути на њега, одиграо је јако добро данас - закључио је српски кошаркаш.

Јокић је поново напоменуо колико добру одбрану игра противничка екипа.

- Мајами је добар у свакој одбрани коју поставе. Имају толико добрих опција, агресивно нападају линију додавања, врше притисак на бековима, чак су и зони јако активни и сви се крећу. Добри су у промјени темпа игре - закључио је најбољи кошаркаш Денвера.