latinica  ћирилица
08/06/2023 |  08:17 | Аутор: СРНА

Магла у котлинама, око ријека и у вишим предјелима

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим коловозима, понегдје у котлинама и уз ријеке, као и у вишим предјелима, смањена је видљивост због магле, а из Ауто-мото савеза Српске скрећеу пажњу возачима на учестале одроне на бројним дионицама и на повећану опасност од клизишта.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

На дионици магистралног пута Рогољи-Бараћи у току су радови на санацији пута и саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, као и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња.

Због оштећења моста у Мачковцу забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

Саобраћај је путпуно обустављен на дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове због санације клизишта и преусмјерава се на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац-Бањалука због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због радова на санацији клизишта, као и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

Због радова на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град долазиће до измјене у одвијању саобраћаја,

Због реконструкције магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измјењен је режим саобраћаја, као и на споју путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја до краја године због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, као и на дијелу регионалног пута Приједор три - граница Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ због преласка радних машина преко пута.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два - Врба у тунелу Чемерно због извођења радова, до 1. јула.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта одвија једном саобраћајном траком.

Получасовне обуставе саобраћаја биће на регионалном путу Подновље-Поље због извођења деминирања.

У ФБиХ због извођења санационих радова на мосту Горица за саобраћај је затворена десна цијев тунела "1. март" у смјеру Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због радова на магистралном путу Сарајево-Вогошћа у Алипашиној улици саобраћај се из смјера Вогошће преусмјерава кроз Јукићеву улицу, док се из смјера Сарајева саобраћа Алипашином улицом, једном траком.

Спорије због радова током дана саобраћа се и на магистралним путевима Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Шићки Брод-Лукавац, Србљани-Босанска Крупа, Бихаћ-Каменица, Рипач-Дубовско и Бијељина-Рача, као и на улазу у Бугојно, из смјера Ростова.

Због слијегања цесте на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа /Доњи Вакуф-Јајце/ у функцији је само једна трака.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/ саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, а због радова затворен је и мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.