latinica  ћирилица
08/06/2023 |  08:31 | Аутор: Агенције

Мелоун: Јокић је створен за велику сцену

Тренер Денвера Мајкл Мелоун био је пун хвале на рачун игре својих изабраника, посебно тандема Јокић - Мареј.
Мајкл Мелоун (Фото: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT, илустрација) -
Мајкл Мелоун (Фото: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT, илустрација)

Денвер је у трећој утакмици финалне серије НБА славио као гост против Мајамија са 109:94 и тако стигао до предности од 2-1.

Јокић и Мареј су забиљежили по трипл-дабл учинак и то је потпуно разоружало франшизу са Флориде.

- Вјерујем да је ово први пут у историји финала десило да двојица кошаркаша на истој утакмици имају по трипл-дабл учинак. Мислим да је ово наша најбоља игра у финалној серији. Права кошарка Денвера. Не само због трипл-даблова Јокића и Мареја, већ зато што смо дозволили Мајамију да нам убаци само 94 поена. Знамо да можемо да будемо бољи и пробаћемо већ у наредној утакмици. Нисмо дошли у Мајами да бисмо добили само један меч - каже Мелоун.

Још једном је бираним ријечима причао о звијезди свог тима, Јокићу.

- Ништа ме код Јокића не изненађује. Из меча у меч доказује да је створен за велику сцену. Опет је то показао. На Џамала сам јако поносан. Велика одговорност пала је на њега послије пораза у другој утакмици, а није било тако. Било је и до мене и свих осталих играча. Шампиони и ратници се враћају - додао је тренер Нагетса.

Цио тим Денвера дао је велики допринос.

- Заборавите на статистику, Мареј је био присутан, његова енергија је указивала да је био ту. Била нам је потребна побједа како бисмо вратили предност домаћег терена, а Никола и он су је сјајно креирали. Не само њих двојица, Мајкл Потер је ухватио седам лопти, Арон Гордон чак десет, уз то додао 11 поена. Заиста сјајан учинак. Већ осам година сарађујем са Николом, Мареја тренирам седам, али овакву партију, као тандема, за тај период нисам видио. Било је њихових добрих издања и раније, али не у финалу, у оваквој фази сезоне, на највећој сцени. Наша одбрана је била одлична, ограничили смо Мајами само на 11 тројки и тек 37 одсто убачених шутева из игре. Одувијек сам причао да су Никола и Џамал елитни тандем за НБА, што се још једном показало. Видјели смо како расту. Многи кошаркаши играју једни са дургима, а они играју један за другог. Примјера ради, Џамала би често удвајали, а онда би услиједио пас или Николи или Брауну. Јокић и Мареј многима задају главобоље - прича Мелоун.

Објаснио је и на који још начин користи Мареја, који је форму темпирао у прави час.

- Мареја бично удвајају док Јокића држим на клупи. Зато могу само да им честитам што су одиграли по 44 мнута. Обично противници притисну Мареја док Јокић одмара, али кад је на терену, онда Џамал креира или са њега или остави неког слободног на шуту за три. Кад смо довели Мареја био је само додатна опција, сада је момак који има трипл-дабл учинак у финалној серији. Никад се не плаши. Поносам се што се вратио послије критика због друге утакмице. У четвртој ће бити још бољи - увјерен је Мелоун који је похвалио и Кристијана Брауна.

- Какво самопоуздање, фантастично! Исијавало је из њега. У 18 плеј-оф мечева је био у ротацији, а прва му је година у НБА. То говори какав је ментално, физички и емотивно. Спремање, никад не лети, никад не пада. Било је занимљво гледати младог човјека да се тако понаша - закључио је стратег Нагетса.