latinica  ћирилица
08/06/2023 |  10:07 ⇒ 10:10 | Аутор: Б92

Санси отпустили Криса Пола

Финикс Санси обавијестили су Криса Пола да ће окончати сарадњу.
Крис Пол (Фото: EPA-EFE/TANNEN MAURY) -
Крис Пол (Фото: EPA-EFE/TANNEN MAURY)

скусни, 38-годишњи плејмејкер ће тако предстојећег љета бити слободан играч.

Санси имају право да задрже Пола на још једну годину за 30,8 милиона долара, али ће се вјероватно одрећи те могућности.

Како би се ослободили његовог уговора, мораће да му плате 15,8 милиона долара, уколико не пронађу дриги начин за растанак, попут трејда.

Пол је провео претходне три сезоне у Сансима, са којима је 2021. стигао до НБА финала.

Ове сезоне је пропустио посљедње четири утакмице плеј-офа због повреде препона, а Сансе су елиминисали Денвер Нагетси са 4-2 у другој рунди.

Након те елиминације клуб је отпустио тренера Монтија Вилијамса и довео Френка Вогела, који је на финкцију званично ступио у петак.

Пол, који је 12 пута био Ол-стар и укључен је у 75 најбољих играча историји лиге, просјечно је биљежио 13,9 поена уз 8,9 асистенција и 1,5 украдених лопти по мечу протекле сезоне.

То му је најслабија сезона у каријери у којој има просјек од 17,9 поена, 9,5 асистенција 4,5 скокова и 2,1 украдених лопти.

Био је руки године 2006. гофине, 11 пута у најбољем тиму сезоне, девет пута у најбољем дефанзивном тиму, а трећи је у историји лиге по броју украдених лопти и асистенција.

Што се тиче спекулација гдје би могао да настави каријеру, Пол је отворен искључиво за тимове који су конкурентни у борби за титулу.

А прво име које свима пада на памет су Лос Анђелес Лејкерси, гдје му је лига забранила трејд још из Њу Орлеанса 2011. године.

Сада би коначно добио шансу да заигра за "језераше", и то уз свог великог пријатеља Леброна Џејмса.