latinica  ћирилица
08/06/2023 |  13:46 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Више лица приведено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог

Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву ће, након прикупљања свих доказа о пуцњави у Сокоцу, донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора осумњиченом, рекао је секретар овог тужилаштва Невен Крамер.
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштва - Фото: СРНА
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштваФото: СРНА

Крамер је рекао да је једно лице, које се сумњичи да је учествовало у пуцњави, на болничком лијечењу под надзором полиције.

- Не знамо да ли ће мјера притвора бити одређена данас или сутра, пратите нашу веб страницу гдје ћемо све објављивати - навео је Крамер.

Он је додао да је синоћ више лица приведено у полицијску станицу и саслушано у вези са пуцњавом у Сокоцу у којој је једно лице погинуло, а једно повријеђено.

- Биће предузимане и остале мјере и радње на откривању починиоца овог кривичног дјела - навео је Крамер за Срну.

Он је рекао да је дежурни тужилац, одмах по сазнању за јучерашњу пуцњаву у Сокоцу, изашао на лице мјеста и руководио свим мјерама и радњама с циљем откривања и процесуирања починиоца кривичног дјела.

Једно лице убијено, а једно рањено у пуцњави која се јуче у послијеподневним часовима догодила у Сокоцу.

Из Полицијске управе Источно Сарајево је након пуцњаве саопштено да је до употребе ватреног оружја између више лица дошло у Улици Цара Лазара око 18.00 часова и да су два лица ухапшена.