latinica  ћирилица
08/06/2023 |  19:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Мухова преокретом до финала Ролан Гароса

Чешка тенисерка Каролина Мухова пласирала се у финале Ролан Гароса пошто је побиједила Бјелорускињу Арину Сабаленку 2:1 (7:6, 6:7, 7:5) послије три сата и 17 минута игре.
Каролина Мухова (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Каролина Мухова (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Први сет је обиловао преокретима, код вођства 5:4 Мухова је сервирала за сет, али је Сабаленка преокренула на 6:5, да би затим ипак тај-брејк одлучивао. У њему се боље снашла Чехиња, искористила је прву сет лопту и повела 1:0.

Мухова је на старту другог сета направила брејк и повела 2:0, али је Бјелорускиња узвратила, затим су опет обје тенисерке размијениле по брејк, па је поново одлука пала у тај-брејку. Овог пута је боља била Сабаленка, која је искористила другу сет лопту за изједначење.

У трећем сету виђена је велика драма. Сабаленка је играла много боље, водила 5:2, затим је имала и меч лопту, али је није искористила, послије чега је нагло пала у игри. То је Мухова искористила на најбољи могући начин, освојила пет гемова у низу, искористила прву меч лопту и стигла до првог гренд слем финала у каријери.

Мухова ће се за први гренд слем пехар у каријери борити у суботу у финалу против побједнице меча Ига Швјонтек - Беатриз Хадад Маја.