latinica  ћирилица
08/06/2023 |  22:18 ⇒ 22:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Савић: Партизан одбија промјену термина, очекује да серија почне у понедјељак

Кошаркашки клуб Партизан одбио је помјерање старта финалне серије АБА лиге са 12. на 13. јун, о чему је челнике регионалне лиге у отвореном писму обавијестио Зоран Савић, спортски директор Партизана.
КК Партизан - Фото: РТРС
КК ПартизанФото: РТРС

Како је Савић навео у писму упућеном челницима АБА лиге, које је прослијеђено свим медијима, цијене се напори менаџмента да се ријеши проблем до кога је изненада дошло због одређивања истог термина утакмица АБА Лиге и Кошаркашке лиге Србије.

- Није нам познато како је могуће и због чега је дошло до таквог проблема. Што се тиче Вашег приједлога за измјену термина у последњем моменту, послије консултација са комерцијалним службама клуба, управом и стручним штабом закључили смо, на жалост, да КК Партизан не може да прихвати предложену измену термина. Наше очекивање је да се држимо правила која смо сви у АБА лиги усвојили - наводи се у саопштењу.

Он је додао и да је КК Партизан у складу са календаром такмичења и примљеном обавјештењу о терминима утакмице раније пустио у продају улазнице за прву утакмицу финалне серије АБА Лиге, од којих је велики број улазница продао.

- Клуб очекује рекордну посјету. Познато је да наше утакмице прати велики број навијача, од којих многи живе ван Београда. Јасно је да наш клуб има веома добар однос са својим навијачима, захвалан им је за безрезервну подршку и води рачуна о њима (као и они о свом клубу) - додаје се у писму.

На крају се истиче закључак да Партизан очекује да серија почне у понедјељак, 12. јуна, у термину који је раније одредила АБА лига.

- КК Партизан не може и неће да изневјери навијаче који су већ купили улазнице за утакмицу. Зато би било неодговорно да прихватамо нови термин. Дакле, наш одговор на Ваше питање је да КК Партизан није сагласан са промјеном термина. Молимо Вас да нас обавијестите у које ће се тачно вријеме 12.6.2023. године одиграти прва утакмица финалне серије - закључује се у Савићевом писму.

Раније данас, после састанка представника КЛС и АБА лиге изнијет је приједлог да се старт финалне серије АБА лиге помјери са 12. на 13. јун.