latinica  ћирилица
09/06/2023 |  08:07 | Аутор: СРНА

Без застоја у саобраћају, магла у котлинама и око ријека

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја, по сувим и мјестимично влажним коловозима, магле има у котлинама, дуж ријека и понегдје у вишим предјелима, а из Ауто-мото савеза Српске возаче упозоравају и на могућност одрона.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Саобраћај ће одвијати једном траком на магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица због извођења радова, као и на дионици магистралног пута Рогољи-Бараћи.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице /рејон Глиња/, саобраћај ће се одвијати наизмјенично једном због радова, а измјењен је режим саобраћаја и на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због радова на санацији пасареле.

Саобраћај је потпуно обустављен на дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове због санације клизишта и преусмјерава се на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због радова на санацији клизишта, као и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

Због радова на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због реконструкције магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измјењен је режим саобраћаја, као и на споју путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/ у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја до краја године због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, као и на дијелу регионалног пута Приједор три - граница Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ због преласка радних машина преко пута.

Због извођења радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено, а до измјена ће долазити и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања механизације ради изградње ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја биће на регионалном путу Подновље-Поље због извођења деминирања.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Из АМС-а возаче упозоравају на превоз вангабаритног терета на путним правцима Лепница-Блажевац, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Станић Ријека-граница Српске/ФБиХ Језеро два-Оџак и Доње Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац.

У ФБиХ Због радова на магистралном путу Сарајево-Вогошћа у Алипашиној улици саобраћај се из смјера Вогошће преусмјерава кроз Јукићеву улицу, док се из смјера Сарајева саобраћа Алипашином улицом, једном траком.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије због радова током дана саобраћа се и на магистралним путевима Србљани-Босанска Крупа, Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Шићки Брод-Лукавац, Бихаћ-Каменица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно, из смјера Ростова.

због извођења санационих радова на мосту Горица за саобраћај је затворена десна цијев тунела "1. март" у смјеру Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

На улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа /Доњи Вакуф-Јајце/ због слијегања пута у функцији је само једна трака.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/ саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, у функцији је једна трака на мосту.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања у путничком саобраћају.