latinica  ћирилица
09/06/2023 |  08:34 ⇒ 10:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Пријетње нервним гасом у Црној Гори - на мети судови и полиција; Нове дојаве о бомбама у школама

На имејл адресе Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, Агенције за националну безбједност, министарстава и неких медија јутрос је стигла пријетња да ће у Подгорици, Бару, Будви и Котору бити постављени канистери, наводно отровног нервног гаса, са детонаторским уређајима.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Полиција проверава дојаве, јавља РТЦГ.

Као циљане локације означени су подгорички и которски судови, Управа прихода и царина.

Више црногорских школа и јутрос је добило дојаве о постављеним бомбама. Пријетње су, како се незванично сазнаје, опет стигле путем мејлова.

У мејлу се, између осталог, наводи да је "бомба у школи", "да су сви безначајни", те пријети смрћу.

Министарство просвете саопштило је да ће се настава данас одвијати онлајн, а отказују се и екстерни испити за полуматуранте.

Дојаве су око пет сати јутрос стигле на адресе подгоричких основних школа "Павле Ровински", "Бранко Божовић", "Милорад Муса Бурзан", "Штампар Макарије", "Владо Милић". Пријетње су добиле и школе у другим градовима.

- Због нових мејлова претеће садржине који су стигли на адресе основних и средњих школа на територији цијеле Црне Горе, Министарство просвете обавјештава јавност да ће се настава данас одвијати онлајн. Такође, отказује се и заказана екстерна провјера знања за ученике на крају деветог разреда основне школе за изборне предмете - пише у саопштењу Министарства.

О новом термину тестирања, у сарадњи са Испитним центром, основне школе ће бити благовремено обавијештене.

Незванично, пријетње стижу на мејлове школа појединачно, не циркуларно.

Јуче је више црногорских школа, али и Скупштина, Виши суд и општине, добило пријетње бомбом. Настава није одржана, а зграде су одмах евакуисане.

Управа полиције Црне Горе јуче извршила је прегледе објеката за које су пристигле дојаве о постављеним експлозивним направама. Обављени су прегледи 165 локација и, како истичу, утврђено је да су дојаве биле лажне.