latinica  ћирилица
09/06/2023 |  08:46 ⇒ 10:43 | Аутор: РТРС

Ђурђевић: Сусрет Ђоковића и Алкараза, финале прије финала (ВИДЕО)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић данас ће, у полуфиналу Ролан Гароса одмјерити снагу против младог шпанског тенисера Карлоса Алкараза, нове звијезде тениса, и тај меч су сви чекали од тренутка када је и објављен жријеб. Играће се око 14 часова и 45 минута, као први од два полуфинална сусрета на стадиону "Филип Шатрије".
Озрен Ђурђевић - Фото: РТРС
Озрен ЂурђевићФото: РТРС

Један од најбољих линијских судија, Бањалучанин, учесник тениских мечева широм свијета, од турнира у Токију до УС опена, Озрен Ђурђевић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије рекао је да је Ролан Гарос физички најзахтјевнији турнир на свијету зато што се до титуле долази побједом у седам мечева заредом.

- Мечеви на овом турниру, играју се у три добијена сета, када је у питању конкуренција тенисера, играју се на најспоријој подлози, шљаци и самим тим најдуже трају - истакао је Ђурђевић.

Он је навео да је због неиграња Рафаела Надала, који је Ролан Гарос освојио прошле године, улога фаворита на турниру спала на Ђоковића и Алкараза, који ће данас одмјерити снаге у полуфиналном сусрету Отвореног првенства Француске, у, како је навео, финалу прије финала.

Коментаришићући игру младог шпанског тенисера, Ђурђевић је нагласио како Алкараз у посљедњих годину или двије игра феноменалан тенис али је додао да Шпанац није непобједив.

Ђурђевић је додао да су све приче око резултата и игре Ђоковића испричане.

- Србин није добро започео сезону на шљаци. Турнире у Бањалуци, Монте Карлу и Риму није одиграо на свом нивоу. То није његова омиљена подлога. На Ролан Гаросу из меча у меч пружао је све бољу игру, пласирао се у полуфинале, није имао наивне противнике. Како су мечеви одмицали, враћао је препознатљиву форму. На Ђоковићевој страни су искуство и ментална снага, а на страни Алкараза младост и жеља за доказивањем - казао је познати тениски судија Ђурђевић.