latinica  ћирилица
09/06/2023 |  11:32 ⇒ 15:19 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са предсједником Казахстана: Велики потенцијали за унапређење односа (ФОТО/ВИДЕО) 

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у предсједничкој палати Акорда у Астани са предсједником Републике Казахстан Касимом Жомартом Токајевим гдје је константовано да су билатерални односи БиХ и Републике Казахстан добри и пријатељски, без отворених питања, те да постоје велики потенцијали за њихово унапређење.
Жељка Цвијановић и Касим Токајев - Фото: Уступљена фотографија
Жељка Цвијановић и Касим ТокајевФото: Уступљена фотографија

Током састанка, разговарано је и о актуелним глобалним политичким и економским темама, наведено је у саопштењу Предсједништва БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Српски члан и предсједавајућа Цвијановић је указала на потребу јачања политичких односа кроз интензивирање званичних посјета и међусобну подршку у мултилатералним форматима, као и кроз развој привредне сарадње двије стране.

Овом приликом, предсједник Казахстана Токајев захвалио је српском члану и предсједавајућој Цвијановић за посјету Казахстану и учешће на Међународном форуму Астана, нагласивши да посјета предсједавајуће Цвијановић представља додатни импулс даљем развоју односа БиХ и Казахстана у свим сферама. 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Саговорници су размијенили мишљења о могућностима побољшања трговинске размјене двије земље, те је у том контексту предсједник Токајев упознао српског члана и предсједавајућу Цвијановић о могућностима и потенцијалима казахстанске привреде, те моделима развоја које ова земља примјењује.