latinica  ћирилица
09/06/2023 |  12:31 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Акција "Цезар": Једно лице лишено слободе

Јендо лице је лишено слободе у оквиру оперативне акције "Цезар" коју су полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту спровели данас на подручју Велика Кладуша, саопштено је из СИПА.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Лице је лишено слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело кривотворење службене исправе прописано Кривичним законом ФБиХ.

Лице лишено слободе ће у току дана бити спроведено у службене просторије ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предато на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона у Бихаћу.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела, и то нотарски печат, општи пословни уписник и форензичке копије дигиталних података, наводи се у саопштењу.

Наведене активности проводе се по налогу Општинског суда у Великој Кладуши и под надзором Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона у Бихаћу и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.