latinica  ћирилица
09/06/2023 |  12:47 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Додик: Нова болница у Требињу за 30 мјесеци (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је изградња нове Болнице у Требињу важан историјски тренутак за град, Српску, али и регион.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је поручио да је намјера да се направи такав објекат који није потреба Требиња у овом тренутку, него потреба која ће се развити у  будућности. 

- Сигуран сам да ћемо за 30 мјесеци имати нову болницу у Требињу. Херцеговина је заслужила нову болницу - истакао је Додик на церемонији поводом полагања камена темељца за иградњу нове Болнице у Требињу.

Додик је нагласио да је изградња болнице државни пројекат Републике Српске.

- Очекујем да ће за 30 мјесеци бити новог окупљања у Требињу, али око савремене и квалитетно изграђене болнице. Све је више оних који су заинтересовани за живот у Требињу. Савремена болница ће сигурно допринијети да лакше донесу такву одлуку - поручио је Додик.

Предсједник Српске је додао да је много тога у Требињу урађено за више од 20 година откада је први пут у функцији премијера Српске посјетио овај град, који је био комуникацијски затворен.

- Данас када се окренем и видим, од тог првог сусрета, када сам заволио овај град и вјеровао да својим радом могу да прибавим вашу подршку, и хвала вам на њој, ријешили смо све проблеме - пут према Херцег Новом, тунел на Чемерном. Изградићемо и аеродром - нагласио је Додик.

Додик је захвалио Србији за помоћ и подршку и подсјетио да је предсједник Србије Александар Вучић осмислио програм да се у свакој општини Српске изгради нешто чији ће финансијер или суфинансијер бити Србија.

- Нећемо се уморити од очекивања да заједно изградимо друштво у којем ћемо бити интегрисани, друштво слободе, као што желимо слободу и другим народима. Слободе нема без државе -изјавио је Додик.

Додик је упозорио да увијек има злонамјерних коментара на које се не треба освртати, али да је важно бити окупљен око великих пројеката.

- И ово овдје неки доводе у питање са намјером да кажу да је ово њихова земља и да су узурпирана њихова права. Српска није ту да узурпира ничија права, градимо ово у складу са законом, без намјере да се нанесе било коме штета - поручио је Додик.

Додик је позвао све који се сматрају оштећеним да своју надокнаду траже у складу са законом. Напоменуо је да Српска има механизам да изузима локације за изградњу онога што је потребно.

- Нису основане ни критике на финансијска средства неопходна за изградњу нове болнице, јер би са дупло мањим средствима била направљена болница за прошлост, а не будућност. Злонамјерни виде проблем и у томе да ће радове изводити домаћа радна снага из Херцеговине. Говоре већ 30 година да је Српска у проблему, али ево Републике Српске овдје - истакао је предсједник Српске.

Додик је рекао да вјерује да ће неко други, након њега, наставити да води Српску правим путем и гради болнице.