latinica  ћирилица
09/06/2023 |  14:58 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Отворен сајам малина у Братунцу; Колика ће бити овогодишња цијена? (ВИДЕО)

Овогодишњи сајам пољопривреде, туризма и привреде "Дани малина" почео је данас у Братунцу и окупио је 80 излагача из Србије, Црне Горе, Републике Српске и БиХ.
Малине (Фото: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/илустрација) -
Малине (Фото: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/илустрација)

Колика ће бити овогодишња цијена малина и каква је перспектива у малинарству у Републици Српској, најважнија су за произвођаче питања на која на овом Сајму треба дати одговор.

За друге посјетиоце понуда је разноврсна.

За произвођаче малина, али и купина врло је изазовна година, берба је почела, а ни прошлогодишњи род није исплаћен, кажу у удружењу малинара виламет.

На овогодишњем сајму ту су многобројни гости - излагачи. Љубовија у Србији је традиционални крај у коме се производи малина и многи производи од малина.

За посјетиоце овогодишњег Сајма приређена је богата гастро понуда уз дегустацију јела и пића из Средњег Подриња и Бирча. За то су се побринуле даме из Задруге "Жена".

Бројни су пропратни догађаји, предвиђена су такмичења у избору за најбољи малињак, такмичења у спремању колача и сокова од малина. Општина и ресорна министарства Владе Републике Српске дају подршку сајму и домаћој производњи.

Министар трговине и туризма Денис Шулић поводом отврања "Дана малина", изјавио је да треба бити отворен за подршку брендирању, те да је наше најбоље!

Сајам малина организује општина Братунац уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.