latinica  ћирилица
09/06/2023 |  20:15 ⇒ 20:22 | Аутор: srpskainfo.com

Дринић: Услови за пацијенте у УКЦ-у неиздрживи

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и бањалучког потпредсједник Градског одбора ПДП-а Небојша Дринић рекао је данас да УКЦ Републике Српске "све више подсјећа на сиротињску њујоршку болницу из Алан Форда", иако се, како каже, директор ове установе Владо Ђајић свакодневно хвали да је УКЦ болница европског нивоа са најсавременијом опремом и методама.
Небојша Дринић - Фото: РТРС
Небојша ДринићФото: РТРС

- Читаоци популарног стрипа се сјећају доктора који је обилазећи пацијенте наложио да се болеснику одреже слијепо цријево, а ако му је којим случајем оно већ било извађено, одредио би да му се одстрани неки други орган. У тој аланфордовској гротески нашао се и Клинички центар у којем се пацијенту приликом гипсања умјесто памучне подлошке ставља тоалетни папир - рекао је Дринић.

Додао је да добија много писама као народни посланик у којем му се грађани жале на услове у УКЦ-у.

Дринић каже да је у више наврата упозоравао, слушајући искуства пацијената, да морају сами да купују лијекове, "подмићују љекаре да би добили кревет, да немају чашу да се напију воде".

Он каже да је стање у УКЦ Републике Српске одговорност Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и ресорног министра Алена Шеранића.

Дринић је позвао Министарство здравља и Инспекторат Републике Српске да хитно предузму мјере да се, како је рекао, спасавају пацијенти.