latinica  ћирилица
10/06/2023 |  09:53 ⇒ 10:40 | Аутор: СРНА

Пет медаља за Гамбит на првенству БиХ

Шаховски клуб Гамбит Бањалука освојио је пет медаља на 23. Кадетском и омладинском првенству БиХ које је одржано у Дворовима код Бијељине, чиме је поновљен прошлогодишњи историјски успјех овог клуба.
Гамбит Бањалука - Фото: СРНА
Гамбит БањалукаФото: СРНА

Овим сјајним резултатом, Бањалука ће имати три представника на првенству Европе за младе шахисте, које се одржава у Румунији у септембру, јер је протекло такмичење било и квалификациони турнир за наступ на званичном првенству Европе и свијета.

Из Гамбита је саопштено да су на првенству у Дворивима били и клуб са највише освојених медаља у конкуренцији 127 такмичара из чак 38 клубова.

Предсједник Гамбита Немања Шипка истакао је да клуб и младе бањалучке шахисте сада чека неколико мјесеци припрема за излазак у Европу.

- Потребна нам је велика подршка надлежних институција, спонзора и донатора како би се такмичари квалитетно припремили и заслужено на међународној сцени представљали своју Бањалуку, Републику Српску и БиХ. Овај сјајан резултат је посљедица посвећеног рада у оквиру школе шаха за дјецу, али и великог броја турнира и манифестација које организујемо најмлађу шаховску популацију - рекао је Шипка.

На 23. Кадетском и омладинском првенству БиХ бањалучки шаховски клуб представљало је укупно 11 такмичара.

Организатор такмичења била је Шаховска унија БиХ, док је технички организатор Шаховски савез Републике Српске.