latinica  ћирилица
10/06/2023 |  10:16 ⇒ 10:16 | Аутор: СРНА

Дачић: Дјевојчица коју је отео отац Саудијац враћена мајци

Четворогодишња дјевојчица коју је отац, држављанин Саудијске Арабије, отео од мајке Павлине Радић, држављанке Србије, враћена је мајци, потврдио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић) -
Ивица Дачић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

Он се захвалио амбасадору Саудијске Арабије у Сарајеву, који је задужен и за Србију, јер је поступио људски и професионално у овом случају.

- Имали смо јуче веома коректну информацију из амбасаде Саудијске Арабије у Сарајеву која је надлежна и за Србију. Мајка је пријавила нестанак 6. јуна, а отац се јуче са дјететом појавио у амбасади у Сарајеву - рекао је Дачић.

Он је навео да је амбасадор Саудијске Арабије тражио да се дијете преда искључиво мајци, те да је Министарство организовало да се мајка одведе до Сарајева.

- Ријеч је о пару који се упознао у Кини. Мајка се породила овдје код нас, а када је отишла са дјететом у Саудијску Арабију настали су проблеми. Она је дијете одвела из Саудијске Арабије - рекао је Дачић.

Он је додао да је јуче из Судана евакуисан и посљедњи српски држављанин Филип Лујић који је радио у болници за дјецу.

- Наших људи има свуда. Било је 30 људи у Судану, углавном су сви евакуисани. Неки су жељели да остану - рекао је Дачић за РТС.