latinica  ћирилица
10/06/2023 |  11:08 ⇒ 12:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Експлозија у фабрици ракета у Анкари, погинуло пет радника (ВИДЕО)

У експлозији у фабрици ракета и експлозивних направа у предграђу Анкаре, главног града Турске, погинуло је пет радника, саопштило је турско Министарство одбране.
Турска, хитна помоћ (Фото илустрација:EPA/STR) -
Турска, хитна помоћ (Фото илустрација:EPA/STR)

Експлозија се догодила око 8:45 у комплексу државне Механичке и хемијске индустријске корпорације, у предграђу Анкаре, рекао је гувернер Васип Шахин новинарима, пренио је АП. Шахин је додао да је експлозију вјероватно изазвала хемијска реакција током производње динамита, а тужилаштво је одмах покренуло званичну истрагу.

Сиви дим је виђен како се уздиже изнад комплекса, док су се амбулантна возила и ватрогасци упутили ка мјесту несреће, објавила је приватна телевизија НТВ. Прозори на оближњим продавницама и кућама су разбијени јачином експлозије.

- У фабрици ракета и експлозива МКЕ у округу Елмадаг у Анкари догодила се експлозија. У експлозији је страдало пет наших радника. Поводом инцидента покренута је кривична истрага - навело је Министарство одбране.

Рођаци запослених који су сазнали да је дошло до експлозије у фабрици, похрлили су испред фабрике, пренио је ТГРТ Хабер.

Фабрика ради на испуњењу квоте ракетних и експлозивних потреба министарства одбране и министарства унутрашњих послова.

У фабрици се врше експлозивна, топлотна и динамичка испитивања ракетног горива и барута.

Послије експлозије, на мјесто несреће стигли су ватрогасци, који гасе пожар, као и велики број амбулантних возила.