latinica  ћирилица
10/06/2023 |  14:39 ⇒ 11/06/2023 | 07:47 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Полиција ће прегледати бирачка мјеста прије избора

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић изјавио је да су у МУП-у припремљени за евентуалне дојаве о бомбама и да ће полиција прегледати бирачка мјеста сутра прије почетка избора.
Предсједнички избори у Црној Гори (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Предсједнички избори у Црној Гори (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Аџић је истакао да ће полиција у току дана бити на прописаној дистанци која је законски дозвољена на дан одржавања избора и бити спремна да у случају дојаве изврши преглед који не би могао доведе до заустављања изборног процеса.

- Имамо тимове који ће обратити пажњу на овакве врсте дојава и пријетњи које се све чешће дешавају у посљедње вријеме. Полицијских службеника који врше преглед након дојаве о бомби има довољно, а када је ријеч о детаљним прегледима, ако се испостави да постоји врста сумње, тада се ангажују посебни тимови који би морали изаћи накнадно на терен - навео је Аџић у изјави за медије.

Он је истакао да дојаве о бомбама постају већ устаљена пракса која се дешава готово пред сваке изборе у Црној Гори.

- Дојаве смо имали и мимо изборног процеса. То није тренд само у Црној Гори, већ свуда у свијету. То је хибридни рат о којем говоримо, хибридне пријетње које се упућују разним државама и оне су, у суштини, успјешне ако институције реагују на њих - напоменуо је Аџић.

Он је нагласио да апсолутна безбједост не постоји, да то нико до сада није могао гарантовати ни грађанима Црне Горе, као ни грађанима било које друге државе, али да се предузимају све мјере и радње да би се грађани осјећали безбједно.

У Црној Гори сутра ће бити одржани парламентарни избори, на којима учествује 15 листа и коалиција.