latinica  ћирилица
10/06/2023 |  15:16 | Аутор: РТРС

Бојан Шапурић изабран за предсједника НДП-а

Бојан Шапурић изабран је данас за предсједника Народног демократског покрета /НДП/ на Изборној скупштини странке у Бањалуци.
Бојан Шапурић - Фото: СРНА
Бојан ШапурићФото: СРНА

Шапурић је подсјетио да НДП прославља и 10 година постојања, као и да су на данашњој скупштини изабрани и чланови Главног одбора, те програмске и статутарне измјене.

Он је истакао да НДП остаје при досадашњим политичким ставовима који се односе на очување дејтонске Републике Српске и њених уставних надлежности.

- Питање имовине Републике Српске за нас је ријешено, иако је од бошњачких политичких структура стављено под велики притисак. Имовина Републике Српске припада искључиво Српској и њеним становницима - рекао је новоизабрани предсједник НДП-а.

Шапурић сматра да је потребно пратити глобална политичка кретања, као и да се званичне политике проводе заједно са Србијом.

Он је навео да је НДП против продаје природних богатстава које посједује Република Српска, као и да ће ова странка у наредном периоду показати своју јачину.

-У сљедеће четири године НДП ће изаћи сам на изборе и показати оно што најбоље може - додао је Шапурић.

Бивши предсједник НДП-а Драган Чавић поручио је да је дошло вријеме да се руководство странке препусти млађим генерацијама.

- Вјерујем да ће новоизабрано руководство одољети свим изазовима овог времена и имаће подршку старијих чланова. НДП је у протеклим годинама дјеловао политички отворено и искрено - закључио је Чавић.

Чавић је у децембру прошле године поднио неопозиву оставку на функцију предсједника НДП-а, а за вршиоца дужности једногласно је изабран тадашњи потпредсједник странке Бојан Шапурић из Требиња.