latinica  ћирилица
11/06/2023 |  07:37 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Ђоковић против Руда за историју и 23 Грен слем титулу

Финале Ролан Гароса између српског тенисера Новака Ђоковића и Норвежанина Каспера Руда почиње данас од 14.30, пола сата раније него што је уобичајено, саопштили су организатори.
Новак Ђоковић (ФОТО: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Новак Ђоковић (ФОТО: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Како се наводи, разлог за такву одлуку је чињеница да се финале женског дубла игра од 11.30, а како се не очекује да ће трајати дуже од два сата, помjерен је термин мушког финала да не би била превелика пауза.

Ђоковић игра за трећу титулу на Ролан Гаросу и рекордни 23. гренд слем трофеј, чиме би остао усамљен на челу битке за најбољег тенисера свијета свих времена, јер Рафаел Надал има 22 титуле, док је Роџер Федерер окончао каријеру са 20 трофеја са четири највећа турнира.

Руд је у полуфиналу био бољи од Нијемца Александра Зверева у три сета, и ово му је треће финале у посљедњих пет Грен слем турнира, али за сада је без трофеј, док је Ђоковић у епском полуфиналу био бољи од Шпанца Карлоса Алакраза у четири сета.

Освојеном титулом српски тенисер се поново враћа на позицију број један, и на наредном Грен слем турниру Вимблдону био би сифурно први носилац.

Да Руд не би требао да буде у могућности да "науди" Ђоковићу, за РТРС потврдио је и спортски новинар портала Б92.нет Милан Томић.