latinica  ћирилица
11/06/2023 |  11:13 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

ОСТА ВРС најоштрије осудила гостовање сарајевског ратног театра у Бањалуци

Организација старјешина Војске Републике Српске најоштрије осуђује гостовање сарајевског ратног театра у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.
Војска Републике Српске - Фото: РТРС
Војска Републике СрпскеФото: РТРС

- Сарајевски ратни театар основан је у аугусту 1992.године као војна јединица при реггионалном штабу ОС БиХ. Како они кажу основани су због "културног отпора фашизму и србочетничкој бруталној агресији на БиХ". Износили су најгнусније лажи о српском народу, а поготово о Војсци Републике Српске. Шта би се десило да такав „ратни театар“ Републике Српске (када би постојао) гостује у Сарајеву? Како би на то реаговали из другог БХ ентитета и из тзв. "демократског свијета" - наводи се у саопштењу организације.

Како кажу, поставља се питање зашто је скинута застава Републике Српске са Народног позоришта и тко је одговоран за то? Можда је и то сметало "драгим" гостима из Сарајева?

- Зато, Организација старјешина Војске Републике Српске тражи од институција власти у Републици Српској да детаљно испитају овај догађај и предузму одговарајуће мјере, како нам се не би слично понављало у будућности - додају они.