latinica  ћирилица
11/06/2023 |  12:40 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

Подршка хуманитарној акцији "Сваки Србин један евро мјесечно"

Више десетина хуманих људи из Републике Српске и породица подржало је хуманитарну акцију "Сваки Србин један евро мјесечно" коју је бањалучки Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије покренуо заједно са Представништвом Српске у Аустрији, рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.
Одбор за помоћ Косову и Метохији -
Одбор за помоћ Косову и Метохији

Он је додао да хумани људи улаћују по 25 или 50 КМ у хуманитарне сврхе за Косово и Метохију, српску дјецу, вишечлане породице, опремање Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици, који је намијењен за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

Арлов је апеловао на све све хумане људе у Републици Српској да подрже ову акцију коју је Одбор покренуо на дужи перид у дијаспори и Републици Српској и своје донације уплате на жиро рачун Одбора: 5551000034196445.

Он је подсјетио да крајем јуна у организацији Одбора у 19 локалних заједница Српске долази велики број школске дјеце са Косова и Метохије, српске дјеце из Западне Славоније и дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.