latinica  ћирилица
11/06/2023 |  13:53 ⇒ 14:05 | Аутор: СРНА

Којић: Тражимо оставку или смјену Дијане Грбић са чела НПРС због случаја "САРТР"

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је Срни да Срби Сарајева нису погинули да би данас Сарајевски ратни театар био битнији у Бањалуци и да нису Срби у Добровољачкој убијени да би се данас пред Народним позориштем скидала застава Републике Српске.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

- Због скандала на бањалучком међународном фестивалу на ком је учествовао и сарајевски ратни театар, а и због чињенице да на јавној установи Републике Српске није било заставе Републике Српске, тражимо од директор /Народног позоришта Републике Српске/ Дијане Грбић да поднесе оставку, али и од министра просвјете и културе да смијени директорицу уколико она покаже дрскост и не учини тај морални чин - нагласио је Којић.

Он је упитао да ли Дијана Грбић зна за злочине на подручју Сарајева над породицом Тешановић која је изгубила 10 чланова и породицом Цвијетић која је изгубила шест чланова у Ледићима.

- Да ли је свјесна да је дијете од 18 мјесеци измасакрирано тако што су му поломили руке и ноге и на крају му пуцали у главу, да би она угостила ратни театар Сарајева? - додао је Којић.

Он је поставио питање да ли Грбићева зна она да су Срби непожељни у Сарајеву, да су грађани другог реда, да у су у граду на нивоу статистичке грешке.

- Нећемо одустати од овог нашег захтјева јер не дозвољавамо да било ко понижава српски народ, заставу и институције Републике Српске - истакао је Којић.