latinica  ћирилица
11/06/2023 |  17:01 | Аутор: РТРС

"Ветерани" траже одговорност за понижавање српског народа

Удружење "Ветерани Републике Српске" тражи хитну смјену директора Народног позоришта Српске у Бањалуци јер је, како су навели, омогућила јавну промоцију антисрпства у овом граду.
Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС
Ветерани Републике СрпскеФото: РТРС

Поводом гостовања Сарајевског ратног театра у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, удружење "Ветарани Српске" истиче да поштује све што је Сарајевски ратни театар урадио за свој народ у рату, као и све што ради у миру.

- Међутим да би и они поштовали нас, надлежне институције Републике Српске морају хитно смијенити директорицу јер им је омогућила јавну промоцију антисрпства у Бањалуци. О томе не смије и не може бити расправе, јер за понижавање свог српског народа неко коначно мора одговарати за примјер - саопштено је из Удружења "Ветерани Републике Српске".

Сарајевски ратни театар, који у својој званичној биографији наводи да је 1992. године био јединица такозване Армије БиХ, наступио је на бањалучком међународном фестивалу "Театар фест" чији је домаћин и организатор Народно позориште Републике Српске.

Током "Тетар феста" умјесто истакнуте заставе Републике Српске, на фасади Народног позоришта Републике Српске, културног, али и историјског споменика Републике, истакнути су називи спонзора фестивала, међу њима и кладионица.