latinica  ћирилица
14/06/2023 |  08:15 ⇒ 08:18 | Аутор: sputniknews.com

Захарова: Украјинске власти су "група кловнова под заставом НАТО-а"

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова коментарисала је на свом Телеграм каналу изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да је специјална операција Русије у Украјини "напад не само на Украјину, већ и на основне вриједности и слободне људе широм свијета“ рекавши да су украјинске власти кловнови под окриљем НАТО-а.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, илустрација) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY, илустрација)

Према његовом мишљењу, свијет ће постати опасније мјесто ако Русија побиједи.

- Вриједности су нападнуте онда када је средствима Вашингтона и Брисела у Кијеву два пута извршен државни преврат. Баш тада од демократских вриједности није ништа остало. А сада група крвавих кловнова под окриљем НАТО-а терорише цијели свијет“, написала је као одговор Захарова.

Западни политичари су више пута изјављивали да не треба дозволити Русији да побиједи у Украјини.

Столтенберг је раније оцијенио да "ако предсједник Русије Владимир Путин побиједи у Украјини то ће бити порука за њега и друге ауторитарне лидере да могу примијенити силу како би добили оно што желе".

Такав исход би, по његовом мишљењу учинио западне земље рањивијима.

Путин је, са своје стране, увјерен да је побједа Москве неизбјежна јер у њеној основи су "јединство и удруженост" руског народа, храброст и јунаштво бораца, као и залагање војне индустрије.